Our services

Coding

In alle moderne wagens (BMW) zitten de dag van vandaag Electronic Computers Units (ECU). Deze ECU's bevatten alle informatie over de configuratie van je wagen. We kunnen deze waardes aanpassen, om bijhorende opties toe te voegen, wijzigen en/of verwijderen.
We kunnen eveneens taal wijzigen aanbrengen op je wagen (import-export), naast taal kunnen we ook communicatie-golflengtes, afstandwaardes (miles to KM's') aanpassen.

Codering mogelijkheden
- Start Stop Memory (deactiveren)
- Video in Motion, Speel video's van je USB
- Opklapbare spiegels instellen (meteen, na x sec.)
- Xenon/Led upgrade
- Banden druk and temperatuur
- Wijzig Logo's (M-Performance / M / Mini)

Retrofitting

We kunnen bepaalde opties retrofitten (achteraf inbouwen) op je wagen. Hierbij zullen de hardware inbouwen en de software correct coderen.

Retrofitting Mogelijkheden
- Bi-Xenon or Led Lights (Dimlichten, Mistlichten, Adaptieve lichten lights, Stop-(achter) lichten, Richtingaanwijzers)
- Active Sound Design (syntetisch geluid via je entertainement systeem)
- Awron performance schermen
- Opklapbare spiegels

Diagnose

We kunnen foutmeldingen uitlezen en potentieel ook meteen oplossen (Retrofit code fouten). We werken zelfs met orginele BMW software om informatie uit te lezen en foutmeldingen op te sporen en eventueel ook op te lossen.
Dimlichten (Bi-Xenon/Led) foutmeldingen: Het gebeurt vaak dat bij het plaatsen van Xenon of Led lichten, de wagen een bepaalde foutmelding gaan meegeven. Dit kan bijvoorbeel het geval zijn omwille dat het voltage verschillend is tussen Xenon en Led. Elke wagen gaat zo goed als elke seconde na als je lichten correct werken. We kunnen deze configuratie aanpassen via codering.

Installatie

We installeren and retrofitten bepaalde opties, die eventueel aan je wagen zouden ontbreken. Deze opties worden hardware matig ingebouwd en software matig gecodeerd met de juiste configuratie voor je wagen. We installeren ook de performance displays van Awron, deze laten je toe alle informatie van je wagen te verkrijgen via een OLED digitaal scherm.


Video in Motion

Kijk films, video's vanop je USB.'Banden druk en bandentemperatuurPerformance Displays

Awron Display installatie

Awron installaties

Verkrijg live alle informatie omtrent Temperatuur, Druk, HP, Koppel, Turbo druk, etc...

About

About us

BMWCoding Belgium is onstaan door 2 vrienden, die een passie hebben voor auto's en IT. We zijn begonnen op onze eigen auto's, daarna vrienden, vrienden van vrienden, enz... . Zo is BimmerCoding Belgium onstaan. We ontdekten dat het informatica en auto nauw samen werken. Op die manier konden we nog meer emoties en genot uit onze wagens halen.


Hoe werkt het

De moderne wagens (vanaf 2010) bezitten zo goed als allemaal meerdere ECU's' (Electronic Computer Units), deze ECU's' bevatten alle informatie (data) van je wagen en je opties. Door middel van deze ECU's aan te passen, en waardes correct te wijzigen kunnen we je wagen meer of minder opties toe kennen. Samengavat kunnen we opties inbouwen, installen, aanpassen en eventueel ook verwijderen.

Hoeveel tijd neemt dit in beslag

Het coderen van je wagen neemt niet zoveel tijd in beslag, naargelang wat er gecodeerd moet worden, kan dit gaan van 30min tot maximum 4h tijd. Voor het retrofitten, best altijd navragen, hoeveel tijd deze in beslag zou nemen.


Wat zijn de risico's voor je wagen en jezelf.'

Voor het starten van elke wijziging, nemen we zonder fout een backup van de originele status van je wagen. Indien er bepaald probleem zou opduiken, kunnen we meteen de originele status van de wagen opnieuw instellen. We kunnen eveneens de originele status van fabriek uit instellen.

Nieuws

Verkrijg hier de laatste nieuwtjes en alle informatie omtrent de recenste updates (coding and retrofitting) op onze wagens.

14

May

Awron installatie, we kunnen de Awron performance displays aankopen en inbouwen in je wagen. Deze performance schermen laten je alle informatie live zien op het OLED digitaal scherm. Deze installatie zal ongeveer een 3-tal uur in beslag nemen. Het Awron OLED scherm is een alles-in-één display-unit die een breed scala aan real time data voor uw auto presenteert. Met een scherpe, full color OLED-scherm, wordt het Awron scherm gemakkelijk gecontroleerd met behulp van de fabriek knoppen op het stuur. Door het vervangen van één van de luchtkanalen, zal het Awron scherm naadloos samenvloeien met het interieur van je wagen.

10

May

BimmerCoding Belgium is opgestart begin Mei 2016, de nieuwe website is live gegaan. Een team van 2 personen staat ter beschikking om op elke vraag te antwoorden. We hebben eveneens de social media pagina's opgemaakt, waar al onze updates zullen worden gepubliceerd.

Klanten ervaringen

Maxime

Dank aan BimmerCoding Belgium, Vanaf heden kan ik nog meer genieten van mijn wagen. De Video in Motion fantastisch om mijn passagiers ook iets gunnen bij lange afstanden. Het start stop systeem dat telkens weer uitgezet moest worden is verleden tijd. Het Start Stop systeem onhoud de laatste wijziging. Ze hebben de LED mistlichten gecodeerd op mijn F31, Super knap werk. goed gedaan.

Sebastien

Dankzij BimmerCoding Belgium heb ik nu het M-Performance logo bij het opstarten. Video in motion is ook fantastisch op vanop de USB stick videoclips af te spelen. De best wijziging is het Awron scherm dat alle informatie van mijn wagen meteen weergeeft, hoeveel koppel, G krachten, temperatuur en tijden. Dit is de beste optie ooit op mijn wagen. Super bedankt.

BMW Coding Belgium / Bimmer Coding Belgium